Restaurants met de beste prijs/kwaliteit volgens culinair recensent Bruno Vanspauwen

Vijf nieuwe eetadressen in de Kaap

Foodnews

Vijf nieuwe eetadressen in de Kaap

Nieuwe wijnmakers in Zuid-Afrika tillen de kwaliteit van de wijnen naar een nog hoger niveau. En zoals overal gaat dat gepaard met een nieuwe eetcultuur: neuwe chefs werken zich op naar de internationale top met een heel eigen mix van in- en uitheemse invloeden. Ziehier vijf adressen om niet te missen.

1. Fyn in Cape Town: Van bij de opening in 2019 was dit hip-elegante restaurant the talk of Cape Town. Chef Peter Tempelhoff brengt ingrediënten van Afrika, Azië en Europa samen in wervelende maar uitgebalanceerde gerechten die verrassen en verrukken. (www.fynrestaurant.com)

2. Overture in Stellenbosch: Bertus Basson is een celebrity chef in de Kaap die verschillende zaken uitbaat, van fast food tot topgastronomie. Dit restaurant behoort tot laatstgenoemde categorie: strak minimalistisch interieur met jazz op de achtergrond, grote open keuken, panoramisch uitzicht over de wijngaardheuvels rondom, verfijnde mediterrane gerechten met groenten in de hoofdrol. (www.bertusbasson.com)

3. The Pot Luck Club in Cape Town: Chef Luke Dale-Roberts heeft zich met zijn restaurant The Test Kitchen in de lijst van de World's 50 Best gehesen. Maar ook in deze casual rooftopbistro, met zicht op de Tafelberg, toont hij zijn grote flair en talent, met sharing dishes die kleurrijke presentaties koppelen aan intense smaken. (www.thepotluckclub.co.za)

4. Epice in Franschhoek: In het Sint-Martens-Latem van de Kaap ging eind vorig jaar dit classy restaurant open, waar chef Charné Samson (de vroegere souschef van het toprestaurant La Colombe) zijn creatieve, bewerkelijke gerechten met Zuid-Amerikaanse en Japanse invloeden tot in de puntjes verzorgt. (www.epice.co.za)

5. InVINcible in Franschhoek: Wijnmaker Marc Kent van Boekenhoutskloof is bevriend met de Antwerpse sommelier Kenny Burssens die al vele jaren met succes zijn wijn- en eetbar InVINcible uitbaat, wat Kent op het idee bracht om een Kaapse versie te openen; alles draait hier rond topwijnen per glas, met eenvoudige snacks en tapas. (www.invincible.wine)

 

 

 

 

 

 toegevoegd op 17.02.2020