Restaurants met de beste prijs/kwaliteit volgens culinair recensent Bruno Vanspauwen

7 tips om een restaurant te reserveren

Foodnews

7 tips om een restaurant te reserveren

1. Als je een vaste datum hebt waarop je naar een restaurant wil, aarzel dan niet en boek meteen. Opgelet: in sommige restaurants kan je alleen tot een bepaald aantal maanden vooraf boeken. Reservaties voor grotere groepen zijn online vaak niet mogelijk.

2. Is de datum niet zo belangrijk? Kies dan voor een reservatie tijdens de week: dan is de kans op een vrije tafel groter dan op vrijdag en zaterdag. Je hebt dan het bijkomende voordeel dat je niet verplicht wordt het langste en duurste menu te nemen. Ook 's middags is het altijd makkelijker om nog een vrije tafel te vinden.

3. Online geen plaats gevonden? Een telefoontje kan wonderen doen. De meeste restaurants geven niet al hun tafels online vrij, en er kunnen ook altijd annulaties zijn.

4. Boek bij voorkeur een tafel een halfuur na het openingsuur, dat geeft je de tijd om binnen die periode rustig aan te komen.

5. Vroeg aankomen in het restaurant heeft het voordeel dat je zelf je tafel kan kiezen, iets wat de meeste restaurants vandaag toestaan. Krijg je bij een vroege aankomst in een bijna lege zaak toch een tafel toegewezen die je niet bevalt, vraag dan gerust een andere tafel.

6. Heb je een allergie of intolerantie? De meeste online boekingen bieden je de kans om dat te laten weten. Maar verzin geen allergie omdat je iets niet lust: daar bewijs je mensen met een echte allergie (die levensbedreigend kan zijn) geen dienst mee.

7. Kan je je reservatie niet nakomen? In de meeste reserveringssystemen kan je dat heel eenvoudig melden: maak daar gebruik van, het is een kwestie van beleefdheid en respect. Ben je toch verhinderd op het laatste moment? Laat dat dan telefonisch weten. 

 

 

 

 

 

 toegevoegd op 20.02.2024