Restaurants met de beste prijs/kwaliteit volgens culinair recensent Bruno Vanspauwen

Restaurant 't Notarishuys

't Notarishuys

Sinds 2004 timmeren chef Bert Boussemaere en zijn echtgenote Jessica stil en rustig aan hun culinaire weg. Ze konden rekenen op een solide vertrekbasis: een prachtige notariswoning in het centrum van Diksmuide, eigendom van de ouders van Jessica. Boussemaere heeft in de keuken gestaan bij Wynants en Goossens, als leerschool is dat niet mis. Een eerste bekroning voor hun geduldige maar gestage werk kwam er in 2009: een "bib gourmand" van Michelin.

Ik had al een goed gevoel bij de huischampagne en de hapjes vooraf: vers, precies en verzorgd, helemaal in lijn met het interieur en de bediening. Intussen kon ik vaststellen dat de prijzen bij de onderkant van de markt horen.

Ik ben doorgaans wat achterdochtig bij de term "huisgemaakt", je ziet hem bij elke slager om de hoek. Maar deze huisgemaakte wildpastei verraadde de hand van een goede kok, en ook de begeleiding van gepekelde groenten met crème van Oud Brugge-kaas en compote van ui was perfect.

"Gebraden wilde fazant" verscheen verrassend in een variant op de Marokkaanse pastilla, weliswaar in een open versie, bovenaan met krokante aardappelschijfjes in rozetvorm, en daaronder een rijkelijke mengeling van stukjes fazantenvlees, witloof, boschampignons, puree en saus.
Het "stoofpotje van varkenswang" met aardpeer, schorseneer en een saus met mosterd, verscheen dan weer in een beheerste uitvoering met afgelijnde smaken: schitterend.

De nagerechten (verloren brood met appel, citroen en karamel, en crême brulée) sloten deze maaltijd in stijl af.

Bert Boussemaere verliest zich niet in frivoliteit: hij kookt gedegen met verse producten van goede herkomst, en zijn uitvoeringen zijn foutloos. Je vertrekt hier met het aangename gevoel dat je prima kwaliteit voor je geld kreeg.

 


 


Gegevens
't Notarishuys
Koning Albertstraat 39
8600 Diksmuide
tel. 051/50 03 35
www.notarishuys.be