Restaurants met de beste prijs/kwaliteit volgens culinair recensent Bruno Vanspauwen

Ex-sommelier van Hof van Cleve wordt opnieuw sommelier

Foodnews

Ex-sommelier van Hof van Cleve wordt opnieuw sommelier

Na zijn studies aan de hotelschool werkte Stijn Van der Beken eerst een tijdje als sommelier in De Karmeliet in Brugge. Daarna was hij vele jaren sommelier bij Peter Goossens van Hof van Cleve. In 2004 werd hij bekroond tot Eerste Sommelier van België.

Nadien stopte hij met het sommeliervak en ging hij in de wijnhandel. Hij richtte zijn eigen bedrijfje op, "Wijn van Stijn", waarmee hij wijnpakketten voor particulieren aanbood. Hij werkte ook deeltijds als verkoper voor onder meer R&R, de specialist in Rhônewijnen.

Nu gaat Stijn Van der Beken terug naar zijn oude liefde, en daarin mikt hij weer hoog: hij wordt vanaf midden februari sommelier van 't Huis van Lede, niet zover van zijn vroegere werkgever Hof van Cleve.

't Huis van Lede is het restaurant van kok Frederick Dhooge en zijn echtgenote Joke Sulmon die de bediening verzorgt. Zij maakten van hun restaurant, gelegen in een prachtig gerestaureerd dorpscafé, een van de beste van het land. Frederick Dhooge is geen tafelspringer, hij brengt gerechten met een klassieke basis, maar is een meester in smaakdefinitie en smaakexpressie. De kwaliteit van de ingrediënten en gerechten ligt altijd hoog. 't Huis van Lede brengt een gulle en smakelijke keuken, die toch licht en verfijnd is. Een keuken die voor een veelzijdig sommelier als Stijn Van der Beken vele mogelijkheden opent.toegevoegd op 06.01.2013