Restaurants met de beste prijs/kwaliteit volgens culinair recensent Bruno Vanspauwen

Restaurant Nona

Nona

Wat moet je doen als je in ons land uit eten wil gaan? Eerst checken of het restaurant wel open is op de gewenste dag. Vervolgens of de keuken wel open is op het gewenste uur. Ten slotte heb je maar best een reservatie op zak.

Wat een verademing: Nona, een hippe pizzeria in hartje Brussel, is gewoon elke dag open, doorlopend van 's middags tot 's avonds. Ik weet het: met pizza's is het makkelijker om zo flexibel te zijn. Maar liever een goede pizza dan een ontgoochelend gerechtje waarop je een halfuur moet wachten. Pizza voldoet aan alle eisen van het moderne uit eten gaan: eenvoudig, snel, goedkoop, meeneembaar, makkelijk te variëren, en voedzaam. Als je tenminste voor kwaliteit kiest.

En dat doet eigenaar Sebastian Dupont, een Kortrijkzaan die zowaar 17 jaar lang als bankier in Londen werkte. Londen wemelt van de eigentijdse, professioneel gerunde horecazaken, en daar werd Dupont door geïnspireerd.  

Het concept klinkt goed: Napolitaanse pizza met Belgische bio-ingrediënten. Maar er komt ook nog heel wat uit Italië, zoals de tomaten en olijfolie. En ook de houtgestookte pizza-oven. Geloof me, zo'n oven maakt een groot verschil in de smaak en textuur van de pizzabodem. Niet zeuren, liefhebbers van een knapperige korst: de echte Napolitaanse pizza is zacht en elastisch.

Een schotel met charcuterie had ik gevarieerd verwacht, maar er ligt alleen prosciutto op, weliswaar van prima kwaliteit en flinterdun gesneden. Van de acht pizza's op de kaart proef ik er drie: de vegetarische "From Dries, with love", verwijzend naar de West-Vlaamse biokweker Dries Delanote, de "Ciutto Cotto" met gekookte ham en mozzarella fior di latte, en mijn favoriet met 'nduja, een verrukkelijk pikante worst uit Calabrië. Alleen al daarvoor zou ik terugkomen.

Mocht u zich afvragen waar Nona voor staat: niet voor een lieftallige Italiaanse, maar voor no name. Omdat onze filosofie en leveranciers belangrijker zijn dan onze naam, zegt de website.


ANDERE PIZZERIA'S VAN NONA: Tervurenlaan 5, 1040 Etterbeek - Generaal de Gaullelaan 3, 1050 Elsene

PASTA NONA: Sint-Katelijnestraat 7, 1000 Brussel


 


Gegevens
Nona
Sint-Katelijnestraat 17-19
1000 Brussel
tel. 02/324.78.79
www.nonalife.com