Restaurants met de beste prijs/kwaliteit volgens culinair recensent Bruno Vanspauwen

Botticelli viert vijfde verjaardag met vijf Italiaanse wijnen tegen feestprijzen

Foodnews

Botticelli viert vijfde verjaardag met vijf Italiaanse wijnen tegen feestprijzen

De Italiaanse trattoria-enotaca Botticelli in Nieuwpoort-Bad bestaat vijf jaar. Om dit te vieren staan tot het einde van het jaar vijf mooie wijnen in promotie. Je kan er ter plaatse van genieten, of je kan ze meenemen.

Schuimwijn (champagnemethode)

 - Bellavista Cuvée Brut, Franciacorta docg: 80% Chardonnay, 20% Pinot Nero & Pinot Bianco (ter plaatse € 55, meeneemprijs € 29,90).
Absolute topper onder de Italiaanse schuimwijnen, gemaakt volgens de "méthode champenoise". Franciacorta is een kleine appellatie gelegen in Lombardia (tussen Milaan en Verona) waar een bijzonder microklimaat zorgt voor de ideale omstandigheden om schuimwijn te produceren die zich kan meten met champagne. Bellavista is de topproducent in deze regio.

Witte wijn

 - Donna Chiara, Greco di Tufo docg: 100% Greco (ter plaatse € 28, meeneemprijs € 12,10).
Het druivenras Greco uit de omgeving van Tufo werd reeds in de Romeinse tijd verbouwd. De Greco di Tufo werd in de loop der jaren bekend als één van de beste witte wijnen uit Campania, in het zuiden van Italië. Niet voor niets heeft hij als één van de weinige witte wijnen in Italië een DOCG achter zijn naam gekregen (de Italiaanse tegenhanger van "appellation controlée"). Een strakke wijn met finesse.

Rode wijnen

 - Petra, Ebo, Val di Cornia doc: 50% Cabernet Sauvignon, 30% Sangiovese, 20% Merlot (ter plaatse € 32, meeneemprijs € 16,20).
Petra is het nieuwste wijnproject van Vittorio Moretti, tevens eigenaar van Bellavista in Franciacorta. Dit nieuwe en moderne wijndomein, ontworpen door de Zwitserse toparchitect Botta, is gelegen vlakbij de Toscaanse kust. Het is een boeiende blend tussen Bordelese druiven en op vrij hoge hoogte geoogste Sangiovese. Van dit domein kan je in Botticelli ook een schitterende olijfolie proeven.

 - Castello del Terriccio, Campannino igt: Sangiovese, Merlot, Cabernet-Sauvingnon, Petit-Verdot, Cabernet Franc (ter plaatse € 32, meeneemprijs € 16,20).
Mooie blend van Bordelese druiven en Sangiovese, van een absoluut topdomein aan de Toscaanse kust.

 - Apollonio: Vale Cupa, Salento Rosso: 50% Primitivo, 50% Negro Amaro (ter plaatse € 30, meeneemprijs € 13,80).
Deze krachtige rode wijn dankt zijn kruidigheid aan het warme klimaat in deze “hak” van Italië.

 
Trattoria-enotaca Botticelli, Albert I-laan 197, 8620 Nieuwpoort-Bad, tel. 0475 78 59 69, www.botticelli.be toegevoegd op 23.08.2013