Restaurants met de beste prijs/kwaliteit volgens culinair recensent Bruno Vanspauwen

Restaurant Le Bon Georges

Le Bon Georges

Parijs telt meer dan duizend bistrots, waarom kies ik dan net deze? Omdat een vriend-foodie, op wiens oordeel ik vertrouw, het aanraadde. En omdat de wijnkaart er exceptioneel is, met bijna tweeduizend referenties.

Tegelijk vind je hier alle eigenschappen die een bistrot hoort te hebben. Elke dag open. Een clientèle van allerlei slag. Een informele en conviviale sfeer, terwijl de obers toch in een herkenbaar tenue gekleed zijn en de kok nog een toque op zijn hoofd heeft. De mogelijkheid om in alle vrijheid gerechten à la carte te kiezen. Gerechten die niet nodeloos ingewikkeld zijn maar vooral eer betuigen aan de producten van het land en de seizoenen. Schappelijke prijzen. Een gezellig terras. "Amoureux des bons produits et du bon vin", zo vat de website het samen. Wat heb je meer nodig?

Een andere uitspraak van eigenaar Benoît Duval-Arnould bevalt mij eveneens: "Le vin doit être l'égal de l'assiette". Dat wordt meteen concreet als ik een omvangrijke bijbel op mijn schoot krijg, waarmee je als wijnliefhebber makkelijk enkele uren zoet bent: een megalijst van uitmuntende flessen, zowel dure als goedkope. Daarna komt de ober met l'ardoise - het krijtbord - waarop de gerechten geschreven staan. In andere bistrots zet men dat vaak zonder uitleg aan je tafel, hier wordt elk gerecht mondeling toegelicht, wat de appetijt danig versterkt.

Dit is een plek om naartoe te gaan. En om terug te komen. Al was het maar om die wijnbijbel helemaal uit te lezen.


Gegevens
Le Bon Georges
45 rue Saint-Georges
75009 Paris
tel. +33 1 48 78 40 30
www.lebongeorges.paris