Restaurants met de beste prijs/kwaliteit volgens culinair recensent Bruno Vanspauwen

Restaurant The River Café

The River Café

Dit is een van de iconische restaurants van Londen, opgericht door twee ondernemende vrouwen in 1987: Ruth Rogers (geboren in Woodstock in de Verenigde Staten en dan verhuisd naar Londen) en Rose Gray (geboren in Groot-Brittannië, en overleden in 2010).
Oorspronkelijk startte The River Café als het bedrijfscafé van het architectenbureau van Ruth Rogers' echtgenoot. Beide vrouwen waren helemaal in de ban van de authentieke Italiaanse keuken, die op dat ogenblik niet bekend was in Londen. Algauw werd The River Café een publieksrestaurant en het sloeg meteen aan. Dat succes werd later nog versterkt door de kookboeken en tv-programma's van Rogers en Gray.
Vele Britse chefs die later bekend werden, hebben in de keuken van The River Café gewerkt, waaronder Jamie Oliver. De ligging naast de Thames spreekt tot de verbeelding, de sfeer is levendig en informeel, de Italiaanse gerechten zijn vers en smakelijk (hoewel ze niet het niveau halen dat de Michelinster suggereert). De Italiaanse wijnkaart is zeer goed.


Gegevens
The River Café
Thames Wharf - Rainville Road
Londen
tel. +44 20 7386 4200
www.rivercafe.co.uk