Restaurants met de beste prijs/kwaliteit volgens culinair recensent Bruno Vanspauwen

Restaurant Blue Hill at Stone Barns

Blue Hill at Stone Barns

Dit restaurant, middenin de natuur op ongeveer 50 kilometer ten noorden van New York, wordt wel eens het Amerikaanse Noma genoemd. Maar dat zou onrecht aandoen aan de chef Dan Barber. Hij werkt weliswaar ook met ingrediënten van de nabije omgeving, maar heeft een heel eigen, landelijk-moderne culinaire stijl ontwikkeld, met duidelijke Amerikaanse roots.

Blue Hill at Stone Barns maakt deel uit van het grote Stone Barns Center for Food and Agriculture, een non-profit boerderij die duurzame landbouw en lokale productie wil bevorderen. Het is eigendom van nazaten van de beroemde Rockefeller familie. Zij vroegen aan Dan Barber om hier een restaurant in onder te brengen.

Dan Barber had in New York al veel succes geoogst met zijn restaurant Blue Hill Farm en zijn visie om uitsluitend met producten van kleine kwekers uit de nabije omgeving te werken. In de Stone Barns boerderij kan hij die visie nu tot in haar uiterste consequentie doortrekken, omdat hij met producten kan werken die ter plekke worden gekweekt.

Blue Hill at Stone Barns opende in 2004 en is een groot succes. Dan Barber wordt nu al beschouwd als een van de grootste koks van zijn generatie.


Gegevens
Blue Hill at Stone Barns
630 Bedford Road
Pocantico Hills (50 km ten noorden van New York)
tel. +1 914 366 9600
www.bluehillfarm.com