Restaurants met de beste prijs/kwaliteit volgens culinair recensent Bruno Vanspauwen

Restaurant Sushi Yasuda

Sushi Yasuda

Waar je ook al sushi hebt gegeten, hier zijn ze beter. Waarom ik daar zo zeker van ben? Omdat de sushi’s van dit prachtig ingerichte zenrestaurant gewoon perfect zijn. De kwaliteit van de rijst en de vis, de versheid, de temperatuur, de textuur, de verfijnde smaak: ik ken foodies die hier geweend hebben van culinaire ontroering. Ik had het ook bijna zitten.

Je kan hier (bijna) alleen sashimi en sushi krijgen. Laat de sushimeesters hun gang gaan: ze zorgen, bovenop de ongeëvenaarde kwaliteit van elke sushi, voor een uitgekiende volgorde. Sojasaus en wasabi hoef je niet toe te voegen, die zitten al in de juiste dosis verwerkt in de sushi. De gepekelde gember eet je alleen tussen twee sushi’s in, om het smaakpalet te verfrissen.

Alleen al de website van dit uitzonderlijke restaurant spreekt boekdelen: hier wordt de kunst van de sushi beoefend op het hoogste niveau.

Mister Yasuda zelf is intussen gepensioneerd en teruggekeerd naar Japan. Maar zijn leerlingen zetten zijn werk met dezelfde passie en precisie verder.

Let op: als je hier reserveert, wordt van je verwacht dat je deze reservatie een dag vooraf bevestigt, èn dat je stipt op tijd bent, anders wordt je reservatie geschrapt. Wie aan de top staat, kan zich iets meer permitteren dan de rest.


Gegevens
Sushi Yasuda
204 East 43rd Street
New York
+1 212 972 1001
www.sushiyasuda.com