Restaurants met de beste prijs/kwaliteit volgens culinair recensent Bruno Vanspauwen

Restaurant El Celler de Can Roca

El Celler de Can Roca

Voor wie nooit in elBulli heeft gegeten, is dit een meer dan waardig alternatief. Want ook dit restaurant van de drie broers Roca biedt een van de meest grandioze culinaire ervaringen die je kan hebben in de wereld.
Alleen al de architectuur van het restaurant is de reis waard: het oude historische gebouw waarin de ouders met een eenvoudig eethuis begonnen, werd uitgebreid met een splinternieuwe, strakke en eigentijdse constructie. Dat creëert een spannend contrast, en tegelijk is het goed geïntegreerd.
Je zou kunnen zeggen dat het symbool staat voor een nieuwe evolutie van de moleculaire keuken: ze slaat een brug naar bepaalde tradities, waardoor een nieuwe boeiende synthese tot stand komt.

De gebroeders Roca hebben in ieder geval het pad van de spectaculaire keuken verlaten. Ze brengen, weliswaar met behulp van nieuwe technieken, een haast intimistische keuken, waar met weinig ingrediënten smaakervaringen worden gecreëerd die ik zonder aarzelen klasseer bij de beste die ik ooit heb gehad.
Een voorgerecht van kersen en rauwe garnalen zal mij altijd bijblijven: niet zozeer door de verrassende combinatie (want op dat vlak ben ik al wat gewend), maar vooral door de schijnbare eenvoud die gepaard ging met een zeldzaam perfecte harmonie en de opperste verfijning.
Een keuken om kippenvel van te krijgen.


Gegevens
El Celler de Can Roca
Ctra. Taialà 40
Gerona
+34 972 22 21 57
www.cellercanroca.com