Restaurants met de beste prijs/kwaliteit volgens culinair recensent Bruno Vanspauwen

Restaurant Venissa

Venissa

Als je naar Venetië gaat, vermijd dan de restaurants. Je krijgt er meestal slordige gerechten en geoxideerde wijnen tegen veel te hoge prijzen. Neem de vaporetto of watertaxi en vlucht naar het kleine eiland Burano. Wandel over het houten voetgangersbruggetje naar het nog kleinere Isola di Mazzorbo. En ga daar naar het restaurant Venissa, of naar de osteria ervan.

Ik bestelde er op een middag bruschetta met tomaat: een van de diensters ging de tomaten halen in de nabijgelegen moestuin. Toen ik ze op mijn bord kreeg, waren ze nog warm van de zon. In de keuken had men er allerlei creatieve dingen mee gedaan: versneden op verschillende manieren, een sapje en een mousse van gemaakt, gedroogd, gemarineerd, vermengd met kruiden ... Wat eigenlijk toast met look en tomaat is, was getransformeerd tot een wonderlijk gevarieerd feest voor ogen en papillen.

Ik bleef er ook 's avonds eten (er zijn zes kamers om te overnachten), vastbesloten om zoveel mogelijk gerechten te proeven. Hier beleefde ik de Italiaanse keuken van mijn dromen: eenvoudig, kraakvers, smaakvol, licht, elegant, verfijnd. In een prachtig natuurlijk kader.Gegevens
Venissa
Fondamenta Santa Caterina
Isolo di Mazzorbo (eiland in lagune van Venetië)
+39 415 27 22 81
www.venissa.it