Restaurants met de beste prijs/kwaliteit volgens culinair recensent Bruno Vanspauwen

The Culinary Shop

Foodnews

The Culinary Shop

Het jaar 2020 was dramatisch voor restaurants, maar voor andere foodbedrijfjes - zoals cateraars van feesten en events - was het nog erger. Want terwijl restaurants na de eerste lockdown opnieuw een tijd open mochten, bleven zij zonder werk door het verbod op samenkomsten.

Een van hen is Thirst, een merkwaardige naam voor een bedrijfje in de voedingsbranche. Maar Thomas Lathouwers (35) begon als verhuurder van mobiele bars, en evolueerde pas later naar full catering. Een kok is hij niet, wel studeerde hij hospitality management, en ging daarna voor een master in business economics. Daar zal hij wellicht geleerd hebben dat "crisissen uitdagingen zijn", zoals een Vlaams ondernemer ons ooit voorhield, en dus breidde Lathouwers zijn bedrijfje uit met een online gerechtenwinkel.

Alles wordt netjes op tijd bij mij thuis geleverd in een koelbox, en tot mijn verrassing liggen de gerechten reeds grotendeels gepresenteerd op ovenvast servies. Een QR-code op elk gerecht leidt naar online instructies voor de opwarming en afwerking. Geen gepuzzel met al te veel potjes en bakjes: een opluchting.

Vitello tonnato en garnaalkroketten - een Italiaanse en Vlaamse klassieker - zijn altijd een goede graadmeter voor de algemene kwaliteit. Het kalfsvlees ligt elegant en fijn versneden op een bord (samen met onnodige tataki van tonijn), ik hoef er alleen nog de tonijnsaus aan toe te voegen die apart in een potje wordt geleverd (€ 16). De onregelmatige vorm van de garnaalkroketten wijst op enige ambachtelijkheid, wat bevestigd wordt door de smaak en de royale hoeveelheid grijze garnalen. Een partje citroen, wat peterselie en verse garnalen duiden op aandacht voor detail (€ 15).

Bij de skrei* komt een garnituur van aardpeer, spinazie en gekonfijte rode ui, en die is al zodanig romig en smeuïg dat de geklaarde peterselieboter, apart op te warmen, eigenlijk te veel van het goede is (€ 21,50). Hetzelfde geldt voor de gegrilde zeebaars met crème van knolselder en witte wijnsaus (€ 17,50). Al zullen rabiate fans van de klassieke Franse keuken dat misschien anders zien.

De echte Brusselse wafel kennen ze in Aartselaar allicht niet, ik warm een afgeleide variant ervan op in de oven, voeg er de bijgeleverde bloemsuiker en slagroom aan toe, en leg ze op het bord met wat chocolademousse en zomers fruit in hartje winter (€ 13). Aan de overzijde van mijn bubbel wordt gesmikkeld van een assortiment van pastel de nata, macaron, boule de Berlin en brownie (€ 7).

Een totaalprijs van 90 euro voor 2 personen vind ik niet overdreven, zeker gezien de complete service die je erbij krijgt voor slechts 10 euro extra: thuislevering op servies in een koelbox, en ophaling van box en servies achteraf. Je hoeft niet eens de afwas te doen.  

 

The Culinary Shop, Helststraat 153-156, 2630 Aartselaar, tel. 03/345.20.63, theculinaryshop.com, drie dagen op voorhand online te bestellen

 toegevoegd op 08.02.2021