Restaurants met de beste prijs/kwaliteit volgens culinair recensent Bruno Vanspauwen

Een culinaire wereldreis in takeaway

Foodnews

Een culinaire wereldreis in takeaway

Het restaurant van chef Tommy Cavaliere (ex-'t Zilte) en gastvrouw Thalissa Kraus (ex-Divin) was nog maar twee maanden open vlakbij de Londenbrug in Antwerpen (vandaar de naam) toen de tweede sluiting van de horeca werd aangekondigd. Hun concept klinkt nochtans boeiend: de culinaire wereldreis die ze samen hebben gemaakt, vertellen op het bord.

Cavaliere en Kraus begaan alvast niet de fout van menig restaurateur in deze afhaaltijden: proberen de restaurantervaring na te bootsen in bakjes. Niet doen, lukt nooit. Vandaar dat zij een beperkt aantal vereenvoudigde gerechten op hun website hebben gezet die je makkelijk online kan bestellen en thuis kan opwarmen.

Ik bestel, betaal en krijg een mail terug: "We zorgen ervoor dat je bestelling gereed is voor verzending." Tiens, stond op de website niet dat ik de bestelling moet afhalen? Dat blijkt na wat mailverkeer inderdaad het geval te zijn. Die fout heb ik ook al bij menig restaurateur in afhaalmodus opgemerkt: logistiek en communicatief loopt het nog niet zo vlot.  

Geen gezeur daarover, denk ik, terwijl ik verrukt de oesters met bloody mary-vinaigrette uitslurp (€ 10 voor 3 stuks). De saté van kip ziet er zorgvuldig gepaneerd uit, maar daaronder gaat allesbehalve volwaardig kippenvlees schuil, wel fijngemalen en samengeperst kippengehakt van bedenkelijke herkomst, met enkele beenderstukjes erin, wat aan industriële vleesverwerking doet denken. Jammer voor de goede pindasaus en pittige komkommersalsa (€ 10 voor 3 spiesjes).

Rendang is de Indonesische versie van stoverij, maar ook hier ben ik onaangenaam verrast door het rundsvlees waarvan alleen nog een onappetijtelijke brij van vleesdraden overschiet, waarin opnieuw her en der beenderstukjes zitten. Jammer voor de goede gebakken rijst met bonen, ei en crispy ajuin, en het frisse mangoslaatje (€ 21). 

Het krokante varkensvlees, lekker gemarineerd, blijkt voor drievierde uit puur vet te bestaan, waartussen zich af en toe een streepje vlees bevindt. Jammer voor de goede tomatensalsa en pindacrunch (€ 22).

Ik doe mijn best om op een positieve noot te eindigen. Dit wereldse culinaire concept is aantrekkelijk, de smaken zijn goed gedoseerd, de kruidingen zijn origineel, de slaatjes en sauzen zijn lekker. Er is maar één zaak die dit vriendelijke koppel nog moet doen: van vleesleverancier veranderen. Dan komt alles goed.

 

The London, Amsterdamstraat 34, 2000 Antwerpen, tel. 03/231.82.93, thelondon.be, online bestellen van maandag tot donderdag, afhalen van vrijdag tot zondag tussen 16 en 18 u.

 toegevoegd op 11.11.2020