Restaurants met de beste prijs/kwaliteit volgens culinair recensent Bruno Vanspauwen

Exclusief diner met vrouwelijke wijnmakers in de Ardennen

Foodnews

Exclusief diner met vrouwelijke wijnmakers in de Ardennen

Op zondagavond 4 en maandagavond 5 maart organiseert het uitstekende restaurant Lemonnier een vijfgangendiner in aanwezigheid van vijf vrouwelijke wijnmakers. U kunt erbij zijn.

Vader en zoon die samen in de keuken staan: je komt het niet zo vaak meer tegen in deze moderne tijden. Maar in het dorpje Lavaux-Sainte-Anne, dertig kilometer ten zuiden van Dinant, zijn die tijden nog niet aangebroken.

Eric Martin (58) studeerde rechten maar merkte dat hij meer plezier zou vinden in koken dan in pleiten. Hij hielp al mee in de keuken van de taverne die zijn vader uitbaatte in het jachtpaviljoen van het kasteel van Lavaux-Sainte-Anne, en toen hij dat paviljoen tien jaar geleden kon kopen, verbouwde hij het tot een restaurant met hotelkamers.

En zoals hijzelf bij zijn vader begon in de keuken, werkt zijn zoon Tristan (33) nu ook bij hem. Ik volg Eric Martin al van toen Tristan zich nog bescheiden achter de potten en pannen verschool. Ik at er al verscheidene keren en spreek dus uit ervaring: dit is een van de beste restaurants van ons land. Met ook een van de beste wijnkaarten.

Op 4 en 5 maart creëren Eric en Tristan Martin vijf speciale gerechten voor de wijnen van vijf vrouwelijke wijnmakers: Nathalie Falmet (Champagne Falmet), Elodie Balme (Domaine Elodie Balme), Isabelle Champart (Domaine du Mas Champart), Marie & Sylvie Courselle (Domaine Château Thieuley) en Vanessa Vaxelaire (Château de Bioul). Prijs: € 190 per persoon, alles inbegrepen.

Informatie en reservaties: www.lemonnier.be 

 

 toegevoegd op 18.02.2018