Restaurants met de beste prijs/kwaliteit volgens culinair recensent Bruno Vanspauwen

Een boetiek vol kip

Foodnews

Een boetiek vol kip

Eerst werkte ze 14 jaar lang in de mode, nu runt ze een heel andere boetiek: de Kippenboetiek. Kim Belmans (38) richtte deze originele traiteur en take-away op in Antwerpen, en denkt al aan uitbreiding. Want het concept slaat aan.

Koken deed ze al graag vanaf haar kindertijd. En toen ze deelnam aan het tv-programma De Beste Hobbykok van Vlaanderen werd ze derde. Zo werd ze zich meer bewust van wat ze kon, en het bracht haar op ideeën. Ze startte als zelfstandige in bijberoep met "home cooking", en begon te dromen van een eigen zaak.

Ze wilde echter geen klassiek restaurant openen, en vond dat het Antwerpse Zuid een leuke traiteur miste. Maar ze zocht naar een originele formule, en besloot zich te specialiseren in één enkel product: kip. Haar oog viel op een pand in de Museumstraat, een toplocatie in Antwerpen. En ze liet die kans niet liggen. Maar hoe zou ze haar traiteurzaak noemen? Het was haar grootmoeder die de naam "Kippenboetiek" liet vallen, een verwijzing naar haar periode in de mode. Sindsdien heeft ze er haar voltijdse job van gemaakt.

Alles begint bij de kwaliteit van het product: Kim haalt haar kippen bij het familiebedrijf De Jong uit Rijkevorsel, waar de kippen voldoende ruimte krijgen om rond te lopen, en dus niet opgesloten worden in een klein hokje.

In haar Kippenboetiek bewijst Kim dat je met dat ene product best creatief en gevarieerd kan koken. Gebraden kip en "vol au vent" zijn gekend, maar ze maakt ook kippensoep op Thaise wijze, gebakken kippengehakt met groenten, gehaktballen van kip met verse kruiden, pasta met kippenreepjes, waterzooi van kip, een stoofschotel van kip in bier, ovenschotels en gratins met kip, wok en curry's met kip, slaatjes met kip, enzovoort. Koks vinden vaak dat ze gerechten met allerhande producten moeten maken, maar soms is het beter een specialist te zijn in één enkel. Dat heeft Kim goed begrepen.


Kippenboetiek, Museumstraat 7, 2000 Antwerpen, tel. 03 321 53 79, open van 11 tot 19 uur, gesloten op maandag en dinsdag

 toegevoegd op 04.01.2015