Restaurants met de beste prijs/kwaliteit volgens culinair recensent Bruno Vanspauwen

Restaurant La Table de mon Grand-Père

La Table de mon Grand-Père

Dit gezeliige restaurant is gevestigd in het hotel Les Peupliers, dat deel uitmaakt van de familiale horecagroep Pinturault die ook het hotel Annapurna uitbaat, in het hoogst gelegen gedeelte van Courchevel.
Hier, in het laagst gelegen gedeelte, is de sfeer minder mondain en authentieker "Savoyard". En dat merk je ook aan de spijskaart.

De verantwoordelijke chef, Jean-Rémi Caillon, is dezelfde als in de restaurants Alpage en Rendez-Vous van het hotel Annapurna (elders op deze website besproken). Maar de dagelijkse chef in de keuken is hier Mathieu Canguilhem.

Die heeft een kaart met authentieke regionale en familiale gerechten samengesteld. Zoals gegratineerde uiensoep, varkenspoot in ravioli, trekzalm met kappers, forel met amandel in een botersaus met saffraan, rumsteak met merg, een kip die geroosterd wordt in zijn geheel en aan tafel versneden. En om de familiale sfeer compleet te maken is er zelfs een kindermenu.



Gegevens
La Table de mon Grand-Père
Hotel Les Peupliers - 119 Route du Lac
73120 Courchevel Le Praz
tel. +33 4 79 08 41 47
www.lespeupliers.com