Restaurants met de beste prijs/kwaliteit volgens culinair recensent Bruno Vanspauwen

Restaurant De Jonkman

De Jonkman

Filip Claeys, die jarenlang aan de zijde van Sergio Herman kookte, heeft helemaal zijn eigen stijl gevonden. Hij kookt puur en licht. Alle overbodige ingrediëntjes en garnituurtjes heeft hij overboord gegooid, zodat hij niets dan de essentie in het bord overhoudt. Maar het is telkens raak.

Tegelijk is de eetzaal met zicht op de tuin schitterend. De twee Michelinsterren zijn dan ook meer dan verdiend.

Claeys profileert zich nadrukkelijk als een kok die graag met producten van de streek werkt, meer bepaald van de Noordzee. Niets liever doet hij dan met minder bekende vissen werken, zoals sprot, zwemkrab, zeekat, bot, heek, steenbolk, pieterman, pladijs ...

Andere koks halen hun neus op voor deze vissen, Claeys gaat de uitdaging aan om er creatieve gerechten mee te maken, op gastronomisch niveau. Hij slaagt daarin met brio.

Filip Claeys en zijn echtgenote Sandra hebben een mooi succesverhaal geschreven, en blijven zeker niet op hun lauweren rusten.

 

 


Gegevens
De Jonkman
Maalsesteenweg 438
8310 Sint-Kruis (Brugge)
050/36.07.67
www.dejonkman.be