Restaurants met de beste prijs/kwaliteit volgens culinair recensent Bruno Vanspauwen

Restaurant Bozar Brasserie

Bozar Brasserie

De Franse kok David Martin werd intussen al danig gekoesterd en geknuffeld door de media. Maar het valt te begrijpen waarom al die aandacht hem overvalt. La Paix - het restaurant dat hij met zijn vrouw overnam van zijn schoonouders - heeft hij getransformeerd tot een bedevaartsoord voor topgastronomie. En ook de directie van Bozar kan niet klagen over haar beslissing om hem de eigen brasserie te laten runnen.

Net zoals in La Paix heeft Martin geopteerd voor een open keuken: dat brengt altijd schwung in de eetzaal. De wijnkaart is goed, op maat van een eigentijdse brasserie, handig ingedeeld in smaakstijlen, en met redelijke prijzen.

Martin heeft een uitmuntende executive chef aangesteld in Bozar: Karen Torosyan, een Fransman met Armeense roots. Hij werd wereldkampioen in het maken van "pâté en croûte", meteen een eerste gerecht dat je hier zeker moet proeven. Maar hij haalde in 2016 ook een Michelinster binnen, wat bewijst dat hij ook met andere gerechten een hoog niveau weet te bereiken.

Zijn repertoire omvat smakelijke gerechten uit de Belgisch-Franse traditie, maar met eigentijdse en creatieve toetsen: geperste kop, quenelles van snoekbaars, kalfskop, konijn met kriekebier, ribstuk van simmenthal met béarnaise, pithiviers met eend, haas "à la royale" ...

Dit is een leuke stadsbrasserie met culinair-creatieve inslag, waar je qua verhouding tussen prijs en kwaliteit ruimschoots aan je trekken komt. 


Gegevens
Bozar Brasserie
Paleis voor Schone Kunsten - Baron Hortastraat 3
1000 Brussel
02/503.00.00
www.bozarbrasserie.be