Restaurants met de beste prijs/kwaliteit volgens culinair recensent Bruno Vanspauwen

Restaurant Une Ile

Une Ile

Ooit belandde ik, samen met wijninvoerder Jacques Masy, op een eilandje in de Loire, in een eethuis dat Les Tonnelles heette. Het stond in geen enkele culinaire gids, maar was wel goed gekend door de plaatselijke wijnbouwers vanwege de verzorgde keuken met marktverse ingrediënten en de mooie wijnkaart. Ik beleefde er een schitterende avond, niet alleen omdat ik er omringd was door schitterende wijnbouwers, maar ook omdat de kwaliteit in het bord en het glas verrassend hoog was.

Nu zijn de eigenaars van Les Tonnelles verhuisd naar de stad Angers, waar ze het restaurant Une Ile openden en (eindelijk) een Michelinster kregen. Les Tonnelles, hun vroegere eethuis op het eilandje, hebben ze omgevormd tot chambres d'hôtes. Dineren in het centrum van Angers, en dan overnachten op het eilandje: een droomscenario.


Gegevens
Une Ile
rue Max Richard 9
Angers
+33 2 41 19 14 48
www.une-ile.fr