Restaurants met de beste prijs/kwaliteit volgens culinair recensent Bruno Vanspauwen

Restaurant Lux

Lux

Peter Van Hulle is een horeca-ondernemer die het al heel vroeg aandurfde om op 't Eilandje te investeren: ruim tien jaar geleden verbouwde hij er een prachtig 18de-eeuws pand tot een eigentijds, kosmopolitisch restaurant. Als kok trok hij Bert Zaman aan, een man die niet hoog van de toren blaast maar zijn vak wel uitstekend beheerst. Zijn gerechten bereiken een gastronomisch niveau, zonder overdreven complex of pretentieus te zijn. Het professionalisme in de keuken weerspiegelt zich in de zaal, waar men de kunst van het onthaal en de bediening beheerst.

Geen zin om te eten? De artistiek ingerichte bar Festiv - die naast Lux gelegen is en een eigen ingang heeft - is vanaf 11 uur 's ochtends open voor iedereen die alleen iets wil drinken. Bezoekers van Lux kunnen er uiteraard ook terecht voor het aperitief of digestief. Op vrijdag- en zaterdagavond komt er geregeld een deejay draaien.

Peter Van Hulle is ook de eigenaar van Món, dat enkele huizen verder ligt en bekend staat om zijn gegrild vlees uit de houtskooloven Josper.

Gegevens
Lux
Adriaan Brouwersstraat 13
2000 Antwerpen
tel. 03/233.30.30
www.luxantwerp.com