Michael Mina
Wat mij bij Michael Mina vooral heeft getroffen, is het feit dat de culinaire perfectie gecombineerd wordt met een onovertroffen organisatie en timing, zelfs als het pand in kwestie stampvol zit en de tafels meerdere keren per dag bezet zijn. Mina runt op die manier meerdere restaurants in de Verenigde Staten.
In Amerika hebben ze geen boodschap aan koks die "volgens hun humeur van de dag" werken, die minimum twee sluitingsdagen nodig hebben en maar één service 's middags en één service 's avonds aankunnen. De restaurants zijn er elke dag open, de tafels zijn zowel 's middags als 's avonds meerdere keren bezet, je kan er eten aan een tafel of aan een toog, je kan er ook gewoon iets drinken of een klein hapje eten. En het is altijd in orde. Heb je gereserveerd om 8 p.m. en je tafel komt pas om 8.10 p.m. vrij, dan krijg je je aperitief gratis aangeboden.
Toen ik de eerste keren na mijn ervaringen in de Verenigde Staten opnieuw een restaurant bezocht in Europa, was het verschil immens: het leek wel amateurisme, vergeleken met wat de Amerikanen in de horeca van de grootsteden klaarspelen. Ik ben er intussen al weer aan gewend.
Gegevens
Michael Mina
San Francisco, Las Vegas, etc.
www.michaelmina.net