Restaurants met de beste prijs/kwaliteit volgens culinair recensent Bruno Vanspauwen

Restaurant Le Coquillage

Le Coquillage

Olivier Roellinger is de eerste Franse kok die met oosterse kruiden werkte. Hij combineerde ze vooral met zeevruchten, en veroverde drie Michelinsterren. Die leverde hij in omdat hij een eenvoudiger keuken en minder prestige nastreefde. Maar zijn talent en vakkennis kon hij niet wegsteken: zijn nieuwe restaurant Le Coquillage, schitterend gelegen aan de baai van de Mont-Saint-Michel in een kasteelvilla van de jaren 20, veroverde snel weer een Michelinster.

Zijn zoon Hugo zette zijn werk verder en voegde er in 2019 nog een ster aan toe. In 2022 riep Gault&Millau hem uit tot Chef van het Jaar in Frankrijk. Hij is zeer begaan met de bescherming van de natuur rondom, en werkt samen met lokale ambachtslui, vissers en kwekers. Maar oosterse kruiden blijft hij gebruiken, als een eerbetoon aan zijn vader.


 


Gegevens
Le Coquillage
Château Richeux, Le Buot
35350 Saint-Méloir-des-Ondes
+33 2 99 89 64 76
www.maisons-de-bricourt.com