Restaurants met de beste prijs/kwaliteit volgens culinair recensent Bruno Vanspauwen

Restaurant Amass

Amass

De eigenaar en chef, Matt Orlando, heeft al een rijkgevuld palmares: hij begon als kok te werken in Californië vanaf zijn vijftiende, bekwaamde zich verder in New York bij topchefs Charlie Palmer (Aureole), Eric Ripert (Le Bernandin) en Thomas Keller (Per Se) en in Engeland bij Heston Blumenthal (The Fat Duck). Vòòr hij met zijn eigen restaurant Amass startte, was hij souschef bij René Redzepi van Noma. Hij omringde zich trouwens met een sommelier, een souschef, een restaurantmanager en een gastvrouw die allemaal een passage bij Noma achter de rug hebben.
Matt Orlando heeft voor zijn restaurant een schitterende plek gevonden: op de benedenverdieping van een fabrieksgebouw in de havenbuurt. Het interieur is ruw, minimalistisch en karaktervol. De keuken en wijnkaart zijn eigenzinnig maar op niveau. 


Gegevens
Amass
Refshalevej 153
Kopenhagen (Christianshavn)
tel. +45 2696 3963
www.amassrestaurant.com