Restaurants met de beste prijs/kwaliteit volgens culinair recensent Bruno Vanspauwen

Restaurant Cafť Constant

Cafť Constant

Christian Constant - oorspronkelijk afkomstig uit het Franse zuidwesten - was zeven jaar lang de chef-kok van het chique hotel Le Crillon op de place de la Concorde in Parijs. Vandaar vertrok hij om in de Franse hoofdstad zijn eigen restaurant te openen: Le Violon d'Ingres. Daarmee behaalde hij een Michelinster.
Maar Constant wilde ook een meer volkse formule in de authentieke Franse traditie, en dat realiseerde hij met Café Constant, een bescheiden bistro in dezelfde straat, elke dag open van 's morgens tot 's avonds. Reservaties zijn er niet mogelijk.
Christian Constant raakte bekend als de kok van "le canaille allié au chic" (gerechten uit de volkstraditie, met stijl gebracht).
In zijn eethuizen krijg je geen verrassingen in het bord, maar ook geen ontgoochelingen. Hij houdt het bij de Franse culinaire traditie, maar streeft naar een vlekkeloze uitvoering ervan.
Eén van zijn gevleugelde uitspraken die hem goed typeren, is: "Je préfère l'originel à l'original."


Gegevens
Cafť Constant
139, rue Saint-Dominique
75007 Paris
tel. +33 1 47 53 73 34
www.maisonconstant.com/cafe-constant/