Restaurants met de beste prijs/kwaliteit volgens culinair recensent Bruno Vanspauwen

Restaurant Le Bibent

Le Bibent

Dit is een prachtig restaurant met Belle Epoque-interieur, dat al bestaat sinds 1874. Het werd geklasseerd als nationaal monument.
In 2010 slaagde de Parijse kok Christian Constant erin om het over te nemen. Hij liet het zorgvuldig restaureren en nu is het opnieuw het mooiste restaurant van de streek.
Je kan er bovendien prima gerechten uit de Franse culinaire traditie eten. Constant staat bekend als een kok waar je geen verrassingen in het bord krijgt, maar ook geen ontgoochelingen. Een van zijn gevleugelde uitspraken is: "Je préfère l'originel à l'original."

Christian Constant - oorspronkelijk afkomstig uit het Franse zuidwesten - was zeven jaar lang de chef-kok van het chique hotel Le Crillon op de place de la Concorde in Parijs. Vandaar vertrok hij om in de Franse hoofdstad zijn eigen restaurant te openen: Le Violon d'Ingres. Daarmee behaalde hij een Michelinster. Hij richtte in Parijs ook twee informele bistro's op: Café Constant en Les Cocottes Christian Constant.
Hij werd bekend als de man van "le canaille allié au chic" (gerechten uit de volkstraditie, met stijl gebracht).



Gegevens
Le Bibent
5, place du Capitole
Toulouse
tel. +33 5 34 30 18 37
www.maisonconstant.com