Restaurants met de beste prijs/kwaliteit volgens culinair recensent Bruno Vanspauwen

Restaurant Le Petit Cep

Le Petit Cep

Bugey is een kleine, onbekende wijnstreek tussen Jura en Savoie, vlakbij de Alpen en de grens met Zwitserland. In het bergdorpje Thoiry werd een typische woning voor deze streek, gebouwd in 1830, getransformeerd tot een chique bistro.
Eigenares is Isabelle Delesderrier, sommelière en weduwe van de overleden kok Jean-Pierre Delesderrier. Zij kochten dit huis omwille van de prachtige gewelfde kelder, waar ze hun droom konden realiseren: een van de mooiste wijnkelders van Frankrijk uitbouwen. Er liggen 15.000 flessen, verdeeld over 1.200 referenties, voornamelijk uit Frankrijk. Uit alle Franse streken selecteerde het echtpaar Delesderrier gewoon het allerbeste. De fenomenale collectie witte en rode bourgognes springt in het oog. Het eigen terroir wordt niet vergeten, met verrassend mooie wijnen uit Bugey, Jura en Savoie.
De keuken blijft trouw aan Jean-Pierre Delesderrier: klassiek Frans met prima streekproducten.

 


Gegevens
Le Petit Cep
rue Briand Stresemann 465
Thoiry
tel. +33 4 50 20 83 85
www.petitcep.fr