Restaurants met de beste prijs/kwaliteit volgens culinair recensent Bruno Vanspauwen

Restaurant Bonte B

Bonte B

De chef Bernard Bonte heeft zijn restaurant Bonte B. genoemd. Het deed me denken aan mijn schooltijd toen leerlingen eerst met de familienaam en dan pas met de voornaam werden aangesproken.

In elk geval heeft Bonte B. zijn huiswerk gemaakt. Zijn kleine eethuis in hartje Brugge ziet er bijzonder verzorgd uit in alle details, tot het kleine envelopje toe waarin de rekening wordt gepresenteerd.
Het interieur is alweer een geslaagde creatie van interieurarchitect Musschoot L. die naam heeft gemaakt in de trendy horeca. Hier toont hij dat hij ook met bescheiden middelen van een klein restaurant in een rijhuis iets moois kan maken.

Bonte liep school in Spermalie, en ging daarna ervaring opdoen bij Wout Bru, Maison Vandamme in Zeebrugge en Esmeralda in Knokke.
Het bescheiden lieve meisje dat opdient, is zijn echtgenote. Ze brengt de mooi vormgegeven spijskaart, waarin de lage prijzen van de menu's meteen opvallen. A la carte zijn de prijzen hoger, maar correct. Op de tafel staat een kleine wijnkaart, handig opgedeeld in wijnstijlen, met evenzeer een goede verhouding tussen prijs en kwaliteit.

Open ravioli, al dente en van prima kwaliteit, werd aan de binnenzijde ingewreven met crème van waterkers, en herbergt een royale hoeveelheid bouchotmosselen met hun kenmerkende delicate smaak, en in blokjes gesneden groenten die nog licht knapperig zijn. Een witte schuimende wolk van mosseljust geeft lichtheid aan het gerecht. Prima ingrediënten, versheid, aandacht voor gaartijden, presentatie, compositie: tien op tien voor Bonte Bernard.

In een geheel andere stijl - eerder geïnspireerd door de nieuwe Scandinavische keuken - ontvouwt zich een kleurrijk landschapje van gelakte en gerookte paling, met radijs en komkommer, toefjes van aardappelpuree met zure room, en crumble van zuurdesem. Doe zo voort, Bonte!

In het hoofdgerecht gaat Bonte Bernard onstuimiger te werk in een megacompositie met tarbot, kokkels, spagetti van courgette en een krachtige jus van schaaldieren. Met honger zou ik niet naar buiten gaan, zoveel is zeker.

Hier is een duo aan het werk dat inzet en talent heeft, en ons daar genereus van wil laten genieten. Puik rapport, Bonte!  

 

 


Gegevens
Bonte B
Dweersstraat 12
8000 Brugge
050/34.83.43
www.bonteb.be