Restaurants met de beste prijs/kwaliteit volgens culinair recensent Bruno Vanspauwen

Viva M'Boma verkocht

Foodnews

Viva M'Boma verkocht

De eigenares van Viva M'Boma in Brussel, Katia Ruebens, heeft haar restaurant verkocht aan twee Fransen, Marc Damême en Lionel Louckx, eigenaars van het bedrijf MDboxcontract, een bedrijf gespecialiseerd in het inrichten van privéwoningen, winkels, hotels en restaurants.

Katia Ruebens is erin geslaagd om van Viva M'Boma een vaste waarde in Brussel te maken. Je kan er van heerlijk nostalgische gerechten uit de Brusselse culinaire traditie genieten. De spijskaart van Viva M'Boma doet watertanden. Al die zogenaamd minderwaardige, maar o zo smakelijke delen van het varken, het lam en het rund worden hier in al hun glorie in gerechten verwerkt: uier, nieren, wangen, lever, darmen, hersenen, merg, staart, tong ... Daarnaast vind je klassiekers als "stoemp" (met spek of worst), "andouillette" en "choesels" (een typisch Brusselse stoverij op basis van onder meer de alvleesklier van het rund). Gevoelige culinaire zielen blijven dus best weg, maar wie van smeltzachte texturen en diepe smaken houdt, is aan het juiste adres. De kwaliteit van de ingrediënten en van de bereidingen is hoog: dit is weliswaar geen keuken voor "light"-fanaten, maar zwaar en vet is ze zeker niet.

De twee nieuwe eigenaars hebben al aangekondigd dat ze aan dit concept niets willen veranderen.



toegevoegd op 02.07.2013