Restaurants met de beste prijs/kwaliteit volgens culinair recensent Bruno Vanspauwen

Restaurant Michael Mina

Michael Mina

Wat bij Michael Mina vooral treft, is het feit dat de culinaire perfectie gecombineerd wordt met een onovertroffen organisatie en timing in een pand dat nochtans stampvol zit (en waar de tafels meerdere keren per dag bezet zijn). Bovendien bevindt zich in dezelfde ruimte een lange bar die de mogelijkheid biedt om gewoon iets te drinken en kleinere hapjes te eten, wat mensen dan ook in groten getale staan te doen terwijl anderen van een gastronomisch menu genieten dat gestadig, maar nooit gehaast, wordt opgediend.

Michael Mina runt bovendien meerdere restaurants in de Verenigde Staten, ik bezocht ook zijn steakhouse Stripsteak in Las Vegas, waar niet naar hoge gastronomie wordt gestreefd maar opnieuw in zijn genre de perfectie wordt bereikt.

In Amerika hebben ze geen boodschap aan koks die "volgens hun humeur van de dag" werken, minimum twee sluitingsdagen nodig hebben en maar één service 's middags en één service 's avonds aankunnen. De restaurants zijn er elke dag open, de tafels zijn zowel 's middags als 's avonds meerdere keren bezet, je kan er eten aan een tafel of aan een toog, je kan er ook gewoon iets drinken of een klein hapje eten. En het is altijd in orde. Heb je gereserveerd om 8 p.m. en je tafel komt pas om 8.10 p.m. vrij, dan krijg je je aperitief gratis aangeboden.

Toen ik de eerste keren na mijn ervaringen in de Verenigde Staten opnieuw een restaurant bezocht in Europa, was het verschil immens: het leek wel amateurisme, vergeleken met wat de Amerikanen in de horeca van de grootsteden klaarspelen. Ik ben er intussen al weer aan gewend.Gegevens
Michael Mina
252 California Street (between Front and Battery)
San Francisco
+1 415 397 9222
www.michaelmina.net/restaurants/estiatorio-ornos-san-francisco/