Restaurants met de beste prijs/kwaliteit volgens culinair recensent Bruno Vanspauwen

Overdekte oester- en foodmarkt in brasserie Dock's

Foodnews

Overdekte oester- en foodmarkt in brasserie Dock's

Antwerpse Brasserie Dock’s wordt één dag overdekte oester & foodmarkt
 

Elk najaar kunnen oesterliefhebbers aan marktprijzen van een ruim assortiment oesters genieten in brasserie Dock’s. Als hommage aan de oesterkwekers die ook dit jaar aanwezig zullen zijn, biedt de brasserie op zaterdag 22 oktober van 11 tot 15 uur duizenden oesters aan een feestelijk en vooral zacht prijsje.
 
Tradities zijn er om gerespecteerd te worden. Vandaar luidt de Antwerpse Brasserie Dock’s zoals ook vorige jaren samen met brasserie La Quincaillerie en brasserie Pakhuis het oesterseizoen op passende wijze in. In Brasserie Dock’s maakt de klassieke brasserie kaart plaats voor een aanbod met tien verschillende oesters – van 1 tot 3 euro per stuk – die men uit het vuistje kan verorberen. Verder biedt chef Patrick Verheire nog enkele andere huisspecialiteiten aan op basis van eigen hoeveproducten. Zo serveert hij twee mini gerechtjes met Bressekip en twee met Bayeux varken die tussen 5 en 8 euro geprijsd zullen zijn. De recepten van deze kipgerechten staan overigens in het nieuwe kippenboek van Luc Hoornaert. Bij al deze gerechten worden passende wijnen en bieren geserveerd.
 
Naast Zeeuwse platte en creuses van de befaamde oesterkweker familie Sinke zijn er ook Gillardeau oesters waaronder de fameuze Kara Savi én Vertes des Bardières van Benoît Massé. Deze laatste twee oesters werden speciaal naar de wens van de brasseries geaffineerd  en kunnen dus met andere woorden in hun genre als exclusieve oesters beschouwd worden. Zowel Kees Sinke, Benoit Massé, Véronique Gillardeau als Tanguy en Liron zullen tijdens de oestermarkt net als de  Oostendse garnaalpelsters aanwezig zijn.
 
 Dock's, Jordaenskaai 7, 2000 Antwerpen, www.docks.be
 
 
toegevoegd op 20.10.2016