Restaurants met de beste prijs/kwaliteit volgens culinair recensent Bruno Vanspauwen

Eten bij Rosalba Astore, een vurige Italiaanse

Foodnews

Eten bij Rosalba Astore, een vurige Italiaanse

Traiteurs die delicatessen en voorbereide gerechten aanbieden, bestaan al langer. Maar nu zetten ze steeds vaker ook enkele tafels in hun winkel, zodat klanten ter plekke kunnen proeven wat in de koeltoog ligt. Zoals bij Rosalba Astore, een Italiaanse die in Campania woonde, de Zuid-Italiaanse provincie rond Napels, van waaruit ze haar vurige temperament meebracht.

Rosalba is met hart en ziel verknocht aan de Italiaanse keuken. Ze begon voedingsproducten uit haar geboorteland te importeren en opende dit jaar een kleine winkel-traiteur onder de naam Piccola'Store, wat tegelijk "kleine winkel" betekent èn naar haar familienaam verwijst.

Totaal onwetend dat ze daarmee een trend volgde, zette ze enkele tafels in haar winkel en een kok in de kleine aangrenzende keuken. Zo verwierf Rosalba in onze hoofdstad een reputatie voor haar spagetti alla bottarga (gedroogde viskuit die over de pasta geraspt wordt). Daarnaast heeft ze voortreffelijke mozzarella en ricotta di bufala (van buffelmelk), burrata (mozzarella gevuld met room), parmigiana di melanzane (gratin van aubergine met tomaat en parmezaan), pasta alle vongole (met venusschelpen), osso bucco, vitello tonnato, tiramisu, pannacotta ... En ook Italiaanse salame, prosciutto en mortadella,  kazen en wijnen ...

Jong en oud, studenten en shoppers, creatievelingen en zakenlui schuiven bij Rosalba aan om een plekje te bemachtigen. Als dat niet lukt, nemen ze iets uit de koeltoog mee naar huis.

Piccola'Store, Lesbroussartstraat 48, 1050 Elsene, tel. 0498/888.786, www.piccolastore.be, open van maandag tot en met zaterdag van 10 tot 18.30 u. (lunch van 12 tot 15 u.).

 toegevoegd op 21.11.2014