Restaurants met de beste prijs/kwaliteit volgens culinair recensent Bruno Vanspauwen

De plannen van Hertog Jan voor 2014

Foodnews

De plannen van Hertog Jan voor 2014

Gert De Mangeleer en Joachim Boudens, eigenaars van Hertog Jan, zijn van plan om ook in 2014 de culinaire wereld te blijven verrassen. Ze starten liefst 3 nieuwe projecten.

Gert De Mangeleer en Joachim Boudens blijven na hun derde Michelinster niet op hun lauweren rusten. Het grootste nieuwe project is de verhuis van hun huidige zaak naar een nieuwe locatie. Maar daarmee stopt het niet. Ze voorzien ook een herbestemming voor hun huidige zaak, èn een tijdelijk concept in het centrum van Brugge.

 Al geruime tijd zijn Joachim en Gert hun nieuwe plannen aan het ontwikkelen. Op zaterdag 22 februari 2014 sluit de huidige Hertog Jan in Sint-Michiels Brugge zijn deuren. Vanaf dat moment wordt deze locatie helemaal omgebouwd. Er werd een nieuw concept uitgewerkt voor een eigentijdse bistro die in juni 2014 zijn deuren zal openen.

Ondertussen gaan de werken aan de ‘nieuwe’ Hertog Jan in Zedelgem onverminderd voort. Het gastronomische driesterrenrestaurant zal vanaf de zomer van 2014 zijn onderdak vinden in een beschermde hoeve waarvan de eetzaal uitzicht zal bieden op de ondertussen bekende moestuin met biologisch geteelde groenten.

Tijdens deze verbouwingsperiode moeten Gert en Joachim hun culinaire ei ergens kwijt en werkten ze samen een concept uit. Vanaf 28 februari 2014 strijken ze gedurende 3 maanden neer in de Brugse binnenstad waar ze tot eind mei 2014 een prachtig herenhuis een nieuwe bestemming geven. Het nieuwe project in hartje Brugge heet YELLOW.

Gert De Mangeleer: “Drie maanden niet in een keuken staan, dat is voor mij ondenkbaar. Daarvoor is mijn passie voor de stiel té groot. We voelen ons als kinderen in een speeltuin nu we volgend jaar onze creativiteit kunnen loslaten op niet één maar twee projecten die breed toegankelijk zijn voor iedereen. Ik wil in YELLOW een lekkere, eenvoudige keuken brengen met respect voor het product, die toch mijn persoonlijke stempel draagt."

Joachim Boudens: “We willen - zoals het bij ons team past -  ook in YELLOW  onze gasten op een vriendelijke, spontane manier ontvangen. In YELLOW vertaalt zich dat in een hedendaagse setting, een funky muziekje, verrassende wijn- en bierkeuzes en een originele spijskaart."

Geïnteresseerden kunnen zich via de website van het restaurant inschrijven op de nieuwsbrief www.yellowbrugge.be of up-to-date blijven via @yellowbrugge op Twitter. Reserveren bij YELLOW kan vanaf half januari. toegevoegd op 06.11.2013