Restaurants met de beste prijs/kwaliteit volgens culinair recensent Bruno Vanspauwen

Restaurant Zoldering

Zoldering

Dit eethuis is al enige tijd de culinaire hotspot van Amsterdam. Een kok en twee sommeliers uit de topgastronomie zegden de klassieke rituelen van hun sector vaarwel en schakelden over op een informeel concept zonder zoveel-gangen-menu, maar met een aantrekkelijk à la carte aanbod en ronduit fabuleuze wijnkaart.
Job Seuren was vroeger sommelier in De Librije, Wout Jans in Ciel Bleu, respectievelijk drie en twee sterren. Kennis en talent hebben ze dus te over, gelukkig gebruiken ze dat hier niet om de prijzen in de wijnwereld nog verder de hoogte in te jagen, maar om te doen wat elke sommelier zou moeten doen: topkwaliteit vinden in minder gereputeerde regio's tegen lagere prijzen. Naast de wijnkaart is er een aparte lijst met wijnen per glas vanaf 6 euro en flessen van 30 tot maximum 100 euro.
Ook Tomas Bron, de kok, werkte vroeger in De Librije. Er is nog een vierde oprichter: Joost Clarijs. Die komt niet uit de gastronomische maar uit de financiële sector. Allicht zorgt hij voor de prima prijs-kwaliteitverhouding. 


Gegevens
Zoldering
Utrechtsestraat 141h
1017 VM Amsterdam
tel. +31 20 765 12 12
www.zoldering.nl