Restaurants met de beste prijs/kwaliteit volgens culinair recensent Bruno Vanspauwen

Restaurant La Source

La Source

De chique hostellerie La Butte aux Bois is een manoir in Engelse cottagestijl. Het was vroeger een woonhuis, waar Eric Bullens met zijn ouders kwam wonen toen hij 5 jaar was. In 1986 begon hij hier met zijn moeder een restaurant, later kwamen er hotelkamers, feestzalen en een wellnesscenter bij. Het geheel groeide uit tot een van de absolute tophotels van de streek, met het gastronomische restaurant La Source als paradepaardje. De kok is een Nederlander, Ralf Berendsen, die twee Michelinsterren veroverde. Een stoet verse en verfijnde hapjes deed alvast verlangen naar meer.

Het vel van een smeltzacht stukje zeebaars was vervangen door verrukkelijke carpaccio van langoustine, op een zalf van zeekraal lagen kokkels, scheermes en courgette. Texels lam heeft niet voor niets zijn reputatie: het levert schitterend vlees, met stevige structuur en diepe smaak, nog versterkt door een geconcentreerde jus. Het nagerecht was een creatieve interpretatie van mojito.

Ralf Berendsen werkt met prima basisproducten en gaat met precisie en zorg te werk. Hij heeft ook begrepen dat de klassieke Franse stijl vandaag eleganter, lichter en frisser moet.


Gegevens
La Source
Hostellerie La Butte aux Boix - Paalsteenlaan 90
3620 Lanaken
tel. 089/73.97.70
www.labutteauxbois.be