Restaurants met de beste prijs/kwaliteit volgens culinair recensent Bruno Vanspauwen

Restaurant Vol-Ver

Vol-Ver

Sébastien Ververken is de schoonzoon van Rudi De Volder, de vroegere kok en eigenaar van het truffelrestaurant 't Convent. Daar heeft hij zijn echtgenote ontmoet, ze besloten met een eigen restaurant te beginnen. Vol-Ver is bescheiden maar gezellig gehuisvest in een vroegere privéwoning, Ververken werkt met hoogstens twee mensen in zijn open keuken, terwijl zijn vrouw alleen de zaal bestiert.

Alles oogt hier klassiek, en ook de huischampagne Trouillard voldoet aan die omschrijving. De kroketjes van varkensstaart zijn prima: volle smaak, knisperende textuur, luchtig-smeuïge vulling.

Skrei met handgepelde garnalen en asperge, overgoten met een uitmuntende botersaus opgefrist door bieslook en limoen, is op zich een topcombinatie. Toch voegt de chef er nog een serie ingrediënten aan toe, als extra verwenning: gestoofde prei, een stukje broccoli, croûtons, zoetzure ajuin, aardappelpuree, een toefje wortelcrème.

Eend met eendenlever wordt opnieuw met een meesterlijke saus overgoten, daarbij komt alweer een rijkelijk gevarieerde garnituur: wortel, witloof, champignon, knolselder, groene bonen, groene kool, aardappel en cassis.

In zijn combinatie van kip en langoustine - de bisquesaus is alweer uit de kunst - houdt hij de teugels strakker, met alleen bloemkool, verse daslook en wat fideuà (korte Spaanse pasta).

Dit is een klassieke keuken, maar binnen dat genre levert de chef knap werk af: prima ingrediënten, precieze gaartijden, uitstekende sauzen, en royale porties.

 

 

 


Gegevens
Vol-Ver
Watervalstraat 23
8510 Marke (Kortrijk)
tel. 056/49.85.92
www.vol-ver.be