Restaurants met de beste prijs/kwaliteit volgens culinair recensent Bruno Vanspauwen

Restaurant Taste

Taste

Wie had er al stil gestaan bij de eerste vijf letters van de familienaam Tastenhoye? Alleen Bart Tastenhoye zelf, denk ik. Allicht heeft hij zich daarop gebaseerd om zijn nieuwe restaurant Taste te noemen. Er valt inderdaad veel smakelijks te beleven.

Voordien kookte Tastenhoye in het restaurant Kelderman in Aalst, gekend voor zijn klassieke keuken. Net toen hij daar een Michelinster kreeg, kondigde hij aan met een eigen restaurant te beginnen.
Tastenhoye had er duidelijk zin in en heeft er iets bijzonders van gemaakt. Het geslaagde interieur met Marokkaanse en Arabische accenten onderscheidt zich alvast van het doorsnee Vlaamse restaurant.

Er is maar één menu, met een wervelende opsomming van ingrediënten. Bij elke gang komt een verrassend bijgerechtje. Carpaccio van zeebaars, goed op smaak gebracht, krijgt het gezelschap van zo'n bijgerechtje: een flinterdunne "pizza-toast" met grijze garnalen en hummus.

Delicaat en verfijnd is de licht knapperige kreeft met snippers jonge bloemkool in een bouillon, daarnaast verschijnt - bij wijze van land-en-zeecombinatie - een apart bordje met krokant gebakken kalfszwezerik.

Een mals stukje borstvlees van kip met wortel, asperge en morielje krijgt dan weer een logische aanvulling met een smakelijk kroketje van de bout. Het nagerecht met Araguani-chocolade van topkwaliteit en conférence-peer wordt gevolgd door wafel en smeuïge rijstpap.

De stijl van Tastenhoye is licht en naturel, zonder artificiële franjes en trucjes. Maar de kok is ook genereus, en dat zorgt ervoor dat je hier echt verwend wordt.

 


Gegevens
Taste
Naamsestraat 62
3000 Leuven
tel. 0499/27.74.06
www.leuventaste.be