Restaurants met de beste prijs/kwaliteit volgens culinair recensent Bruno Vanspauwen

Restaurant Mojo

Mojo

Als je alles lust, kan dat zorgen voor keuzestress. Dat ervaar ik als ik likkebaardend vòòr het zwarte bord van de vis- en zeevruchtenbistro Mojo sta, waarop alle suggesties geschreven staan. Oesters, gerookte paling, brandade van kabeljauw, coquilles uit Dieppe, bouillabaisse, rode poon, tarbot, roggevleugel, zalm, zeetong, daurade, zeebaars ... Alles zou ik wel willen eten! Ik ben bovendien binnengekomen langs een grote toog waarop al die vissen en zeevruchten op ijs liggen uitgestald, en langs een vivarium met kreeften. Het maakt er de keuze niet makkelijker op.

Het doorhakken van knopen vormt echter een belangrijk onderdeel van mijn stiel, en vastberaden laat ik zes oesters aanrukken, Zeeuwse "creuses" en Franse "fines de claires", elk in hun genre voortreffelijk. Koel geserveerd op crushed ijs, citroentje en pepermolen bij de hand, glaasje Entre-Deux-Mers aan de lippen: feest op een doordeweekse dinsdagavond!

De chipirones (inktvisjes) a la plancha bezorgen mij dat licht euforische gevoel dat je kan overvallen wanneer alles perfect is: kraakvers, net opgebakken, mals en zilt, opgepept met Chileense kruiden die aan piment d' Espelette doen denken. Aan de overkant van de tafel zijn er palingkroketten. 

Het is moeilijk aan een verse zeetong meunière te weerstaan, zeker als de prijs beduidend lager ligt dan op vele andere plaatsen. Een detail dat ik waardeer: het bord is warm, zodat de vis ook warm blijft. De frieten, de mayonaise, het slaatje, het is allemaal zoals het hoort te zijn: oervlaams en smakelijk. Op de andere oever verschijnen mosselen en venusschelpen marinières.

De eigenaars van Mojo zijn Johan en Nuria Dua, broer en zus, stammend uit een familie met horeca in de genen. Zij weten waar de Vlaming van houdt: van eenvoudige gerechten met verse ingrediënten, vlotte bediening en scherpe prijzen.


Gegevens
Mojo
Kasteelpleinstraat 54-56
2000 Antwerpen
tel. 03/237.49.00
www.visbistro-mojo.be