Restaurants met de beste prijs/kwaliteit volgens culinair recensent Bruno Vanspauwen

Restaurant In De Balans

In De Balans

De 146 jaar oude verfwinkel en drogisterij In De Balans stond jaren leeg, maar is nu helemaal vernieuwd tot een elegant restaurant. Alleen de naam staat nog in retro typografie op de gevel. De nieuwe zaakvoerder is Olivier Reyniers die even verderop een brasserie uitbaat. Hij wierf als kok Pieter De Buysscher aan, voordien aan het werk bij Invincible en brasserie Duval. Een pand met een ziel, een mooie renovatie, een uitbater die de horeca kent en een kok die zijn sporen heeft verdiend: volstaan deze ingrediënten voor succes?

Competitieve prijzen zijn ook belangrijk: een lunch in 2 gangen voor 33 euro, een menu in vier en vijf gangen voor 55 en 66 euro, gerechten à la carte tussen 14 en 35 euro. En ik ben het kapitale belang van de huischampagne bijna vergeten: die is hier van Charles Heidsieck, een huis van vertrouwen. De wijnkaart presenteert een verdienstelijke mix van verschillende wijnlanden, per fles en per glas.

Ziehier het voorgerecht waarop ik mij had verheugd: calamares met limoen, koriander en chili. Een kruidige drievuldigheid uit de Aziatische keuken die een klassieker is geworden en altijd kan bekoren. Zeker als ook de inktvis van uitstekende kwaliteit en cuisson is. Aan de overkant van de tafel verschijnt het klassiekere westerse werk met een velouté van witloof met dragon en grijze garnaal.  Op naar het wild: de filet van hertenkalf is verrukkelijk mals, sappig en smaakvol, de garnituur bevat gepofte sjalot, rode kool en pastinaak.

In De Balans brengt een evenwichtige, Frans geïnspireerde keuken met uitheemse accenten, en ook aandacht voor de vegetarische minderheden. Het professionalisme is op alle vlakken merkbaar.

 

 


Gegevens
In De Balans
Kaasrui 7
2000 Antwerpen
tel. 03/226.31.75
www.indebalans.be