Restaurants met de beste prijs/kwaliteit volgens culinair recensent Bruno Vanspauwen

Restaurant Popelier

Popelier

Het geld komt van Jos Sluys, lid van De Rijkste Ondernemers van België, het eten van Patrick De Gendt, lid van De Meesterkoks van België, en de wijn van Yanick Dehandschutter, lid van De Beste Sommeliers van België. Een niet onaardig trio voor een avond plezier en vertier, zo dacht ik.

"Meat & Wine" prijkt onder de naam van dit nieuwe restaurant middenin de velden van het Pajottenland, en daar draait het hier inderdaad om. Yanick Dehandschutter - eigenaar van het restaurant Sir Kwinten in buurgemeente Lennik - stelde de wijnkaart samen.

Qua vlees valt er niet te klagen. Een state-of-the-art houtskooloven staat klaar voor gerijpte steaks van de beste runderrassen: Holstein, Simmenthal, West-Vlaams Rood, Limousin, Hereford, Rubia Galega, Wagyu (van € 40 tot "dagprijs"). Je moet alleen nog een saus kiezen (peper, champignon of béarnaise voor € 3 extra), en de verschijningsvorm van de aardappel (frieten, gepoft op zeezout, of in blokjes gebakken in smout van Wagyu).

Ik zoek het niet in de duurste regionen en houd het bij mijn muze Simmenthal die mij nooit teleurstelt (€ 43). De kok stelt evenmin teleur: het vlees is perfect "à point" zoals gevraagd, mals en sappig en smaakvol, mooi gekorst aan de buitenzijde, gepresenteerd op een warm bord, vergezeld van uitstekende frieten en een verse, warme, luchtige béarnaise. Ook een zeetong komt in blakende vorm voor de dag: strak in het bord, kannetje gesmolten boter on the side zoals ik dat het liefst heb en meestal onaangeroerd laat (€ 35).

De Gendt is een kok die zijn vak kent, en op de leeftijd van 47 een ruime ervaring kan combineren met nog voldoende enthousiasme.

 

 


Gegevens
Popelier
Populierenstraat 8
1755 Gooik
tel. 0477/18.19.51
www.restaurantpopelier.be