Restaurants met de beste prijs/kwaliteit volgens culinair recensent Bruno Vanspauwen

Restaurant Pitt Cue

Pitt Cue

Het begon met een foodtruck, dan werd het een eetcafé waar je amper kon zitten. En toch verdrongen de Londenaars zich om hier een "bun" met worst of buikspek te komen eten, een "hot rib" of "hot smoked quail". Want gebraden en gegrild vlees is waar de vier oprichters zich in gespecialiseerd hebben. Ze schreven er zelfs een kookboek over.

Door het grote succes groeide Pitt Cue uit tot een heus restaurant, met een uitmuntende dranken- en wijnkaart. Bestek en servies zijn niet langer uit karton of plastic, maar het vlees is nog altijd van uitmuntende kwaliteit, en ook de braad- en griltechniek is uit de kunst.

Bij Pitt Cue gebruiken ze geen poëtische taal uit de klassieke gastronomie, het moet gewoon "fucking tender, juicy and tasty" zijn. En dat is het ook.


Gegevens
Pitt Cue
1 The Avenue, Devonshire Square
London
tel. +44 20 7324 7770
www.pittcue.co.uk