Restaurants met de beste prijs/kwaliteit volgens culinair recensent Bruno Vanspauwen

Restaurant Oaxen Krog & Slip

Oaxen Krog & Slip

Chef Magnus Ek en zijn echtgenote hadden een schitterend restaurant op een magische plek in Zweden: het eiland Oaxen, 60 kilometer van Stockholm. Er was geen brug, je kon het eiland slechts met een veerboot bereiken, maar het was de moeite waard.

Magnus Ek brengt een uitgepuurde, intelligente, hoogst verfijnde keuken met authentiek Zweedse ingrediënten. Samen met Matthias Dahlgren en Magnus Nilsson (van Fäviken) behoort hij zonder twijfel tot de allerbeste Zweedse koks.

In 2013 verhuisde hij van het eiland Oaxen naar Stockholm, maar hij behield de naam van zijn restaurant. Hij creëerde er meteen ook een bistro-uitvoering bij ("Slip"). De ligging in een oude loods aan het water, de inrichting, de wijnen, het eten: alles ademt opnieuw de kwaliteit die hij ook al op het eiland Oaxen bracht. De boot waar je ook op het eiland reeds kon slapen, ligt nu aangemeerd in Stockholm.


Gegevens
Oaxen Krog & Slip
Beckholmsvägen 26
Stockholm
tel. +46 (0)8 551 531 05
www.oaxen.com