Restaurants met de beste prijs/kwaliteit volgens culinair recensent Bruno Vanspauwen

Restaurant Dock's

Dock's

Dit is een van de mooiste brasserieën van het land, prima gelegen op de Scheldekaai. Ondanks het feit dat ze al een hele tijd bestaat, is het management erin geslaagd om ze levendig en actueel te houden. Met onder meer een voor brasserieën opmerkelijke aandacht voor goede basisproducten, waaronder Bressekippen die in een eigen boerderij in de Franse Bressestreek worden gekweekt.
Dock's staat ook alom bekend voor zijn grote aanbod oesters tijdens het seizoen.

De schitterende wijnkaart met 600 referenties springt in het oog, want een dergelijke selectie vind je niet vaak in een brasserie (en zelfs niet in een sterrenrestaurant). Niets dan topdomeinen, uit vele wijnlanden in de wereld, inclusief minder voor de hand liggende wijnen. Er zijn aangepaste wijnen mogeijk bij elk gerecht. Niet minder dan 24 wijnen zijn per glas verkrijgbaar. Dock's kreeg het Fair Wine label van Vino! Magazine dat de restaurants bekroont die goede wijnen aanbieden tegen redelijke prijzen.

Het interieur lijkt op dat van een luxeschip, met veel hout en kleurschakeringen in goud, groen en roestbruin. De architect is de Portugees Antoine Pinto die al vaker verraste met zijn restaurantontwerpen (La Quincaillerie, Belga Queen, Ostend Queen, 't Pakhuis, Midi Station).


Gegevens
Dock's
Jordaenskaai 7
2000 Antwerpen
03/226.63.30
www.docks.be