Restaurants met de beste prijs/kwaliteit volgens culinair recensent Bruno Vanspauwen

Restaurant Bresca

Bresca

Met zijn gedegen klassieke basis en juiste mentaliteit zorgt Frédéric Van Quathem ervoor dat zijn gerechten fris en levendig voor de dag komen. Vòòr hij dit eethuis opstartte, is hij jarenlang souschef geweest in De Lijsterbes in Berlare.

Ik vreesde nochtans voor de combinatie van perzik en zeebrasem in het voorgerecht: fruit en vis vormen meestal geen gelukkig huwelijk. Maar omdat de perzik in kleine stukjes was versneden en vermengd werd in een pittige kruidensalade, bleek het wonderwel te werken, meer nog: de lichtzurige zoetheid ervan was zelfs noodzakelijk om de wilde bitterheid van de kruiden wat verzachtend weerwerk te bieden. Er waren ook enkele verbrijzelde nootjes over de salade gestrooid: goede koks weten hoe belangrijk krokante texturen zijn in een gerecht. Zeker als ze prettig contrasteren met de zacht-sappige textuur van een perfect gebakken zeebrasem.

Elk jaar wordt het wildseizoen afgetrapt met wilde eend, en dat was hier niet anders. Dat stemde me gelukkig, want ik ben er verzot op. Zeker als ze van goede kwaliteit is en het beestje niet verknoeid wordt met een te lange gaartijd. Van Quathem deed het allemaal perfect, en legde twee mooie moten uit de borst op zeer fijn versneden en heerlijk knapperige groene kool, vergezeld van shiitake en puree van knolselder.

Eigenlijk was dit een lunchmenu. Maar tijdens de week kan je het ook 's avonds krijgen: een idee dat meer restaurant zouden moeten toepassen. In elk geval is het waar voor je geld. De wijnkaart is beperkt maar verdienstelijk, en bestrijkt meerdere wijnlanden.

Van Quathem houdt het bij een smakelijke en herkenbare stijl in de Belgisch-Franse traditie. Maar dat voert hij dan ook bijzonder goed uit.

 

 


Gegevens
Bresca
Driehoekstraat 27
9451 Kerksken (Haaltert)
tel. 053/39.59.20
www.bresca.be