Restaurants met de beste prijs/kwaliteit volgens culinair recensent Bruno Vanspauwen

Restaurant Mère Brazier

Mère Brazier

Een legendarisch restaurant in Lyon, met een geschiedenis die teruggaat tot 1921. Toen nam een jonge vrouw van 26, Eugénie Brazier, een klein café over en opende er een restaurant.
Hoewel de eerste gerechten heel eenvoudig waren, gebaseerd op regionale producten, was het zeer snel een groot succes en altijd volgeboekt.

Het restaurant breidde daarom uit door een tweede zaal in gebruik te nemen. Eugénie Brazier werd de eerste vrouw die tweemaal met drie Michelinsterren werd bekroond (in 1933).
Zoals dat echter vaak met culinaire instituten gaat, werd het stilaan een vergane glorie en uiteindelijk sloot het de deuren.

Na een grondige restauratie, waarbij de charme van het verleden werd bewaard, opende La Mère Brazier in 2008 met een nieuwe chef aan het roer: Mathieu Viannay. Hij slaagde erin om snel twee Michelinsterren te veroveren, waardoor La Mère Brazier zijn status van culinaire instituut van Lyon opnieuw bevestigde.


Gegevens
Mère Brazier
rue Royale 12
Lyon
+33 4 78 23 17 20
www.lamerebrazier.fr