Restaurants met de beste prijs/kwaliteit volgens culinair recensent Bruno Vanspauwen

Restaurant Brasserie Latem

Brasserie Latem

In tegenstelling tot wat culinaire gidsen ons hebben aangepraat, gaat gastronomie niet in de eerste plaats over uitmuntendheid. Wel over eerlijkheid, authenticiteit en gezelligheid.
Wie kookt met goede producten van betrouwbare herkomst? Wie heeft aandacht voor onze gezondheid, bezorgt ons een aangename avond, en rekent daar een faire vergoeding voor aan?
Daar gaat deze website over, niet over de zoektocht naar de ultieme topkok of topprestatie.

Daarom is het altijd zo'n plezier om naar Brasserie Latem te gaan.
Laat u niet in de war brengen door de nabijgelegen bars met namen als Tropical en Kiss Me: de genietingen die foodie en wijnliefhebber Peter Van den Bossche u te bieden heeft, zijn van een geheel ander allooi. Hier word je culinair verwend, zonder topgastronomie, zonder lange wachttijden en formeel gedoe, maar met genereuze smakelijke gerechten en een wijnkaart om u tegen te zeggen.

Kiezen is hier een zalig probleem: van de vele gerechten op de spijskaart en het krijtbord, stuk voor stuk uit de klassieke terroirkeuken, krijg je zo het water in de mond.
De schitterende wijnkaart maakt je ongelukkig vanwege al die wijnen die je niet kan proeven. Ze staan geklasseerd per druivensoort, niet per regio. Alles wat goed is, komt aan bod, zowel Oude als Nieuwe Wereld, bekende en minder bekende streken, lokale en internationale druivensoorten.
Zijn er dure kleppers bij? Zeer zeker. Maar een beetje wijnliefhebber vindt hier altijd wel een koopje. Je kan de wijnen trouwens ook aankopen.
Eigenlijk is de term "wijnliefhebber" voor Peter Van den Bossche een understatement. Hij is een wijngek, -fanaat, en -maniak.

Dit is een eethuis zoals er weinig in Vlaanderen bestaan: je kan er terecht tot middernacht, je voelt je altijd welkom, je eet er smakelijk en de wijnkaart is een parel.


Gegevens
Brasserie Latem
Kortrijksesteenweg 9
9830 Sint-Martens-Latem
09/282.36.17
www.brasserielatem.be