Alpage
Het hotel Annapurna is een van die uitzonderlijke hotels in Europa, en misschien zelfs in de wereld. Gelegen op bijna tweeduizend meter hoogte, op het hoogste punt van het mondaine ski-oord Courchevel in de Franse Alpen van Savoie. Het werd vanuit het niets gebouwd door de grootvader van de huidige directrice, Sandra Pinturault, en is heel die tijd in de familie gebleven. De broer van Sandra, Alexis, is trouwens een professionele skiër, met meerdere prijzen en medailles op zijn naam, waaronder een bronzen en zilveren medaille op de Olympische Winterspelen.
Zo'n uitzonderlijk hotel vraagt om een uitzonderlijk restaurant, en om dat te verwezenlijken werd een beroep gedaan op de Franse chef Jean-Rémi Caillon. Hij ontwikkelde een keuken die hoofdzakelijk gebaseerd is op producten uit de eigen omgeving, waaronder heel wat planten en kruiden uit de Alpen. De smaakcombinaties zijn uitgesproken en gedurfd, soms harmonisch, soms contrasterend, maar altijd boeiend.
Zoals in een verrukkelijk taartje van cantharellen met truffel, kreeft geparfumeerd met dennenaalden en dragon, een krachtige mix van groene bergkruiden met chartreuse en kaviaar, forel met roodlof en yuzu, duif met cacao, peer en honingklaver ... Je blijft je maar verbazen over wat hier allemaal in een gestadig ritme geserveerd wordt door een attente bediening. De wow-factor is voortdurend present.
Dit restaurant is klein van oppervlakte, maar groots in wat er op de borden verschijnt.
Gegevens
Alpage
Hotel Annapurna - 734 Rue de l'Altiport
73120 Courchevel
tel. +33 4 79 08 04 60
www.annapurna-courchevel.com